Archeologiedagen : bezoek de Sint-Remigiuskerk in Haacht, archeologische sporen uitgewist?

Bij de vernieling van kerken in onze regio tijdens de eerste wereldoorlog kunnen we ons de vraag stellen hoeveel er van het middeleeuwse architecturale aspect na heropbouw bewaard is gebleven? Zo is de kerk van Haacht in dit verband een interessant studieobject. Hier kunnen we het koor van de kerk vermelden, waarvan bouwhistorici menen dat ze nog oorspronkelijke gotische en zelfs romaanse elementen in zich draagt, terwijl historische bronnen aangeven dat het koor integraal werd heropgebouwd in de 17e eeuw.
Bijkomend biedt deze grote kerk een interessant historisch kerkpatrimonium. Een wandelbrochure wijst de bezoeker hierin de weg.
Bijzonder op deze dag is dat je de toren kan beklimmen tot op de tweede verdieping. Daar krijg je de mechanica van het kerkuurwerk van nabij te zien en je krijgt er een gespecialiseerde toelichting over de geschiedenis ervan.
Bezoek: via de hoofdingang van de Sint-Remigiuskerk te Haacht van 14.00 u. tot 17.00 u.
Naast de kerk op het marktplein en op de parking Lombarden zijn er parkeerplaatsen.
Voor het beklimmen van de kerktoren moet je jouw plaats op voorhand (en uiterlijk op 19 mei 2022) reserveren via een e-mail naar info@hagok.be met aanduiding van het gewenste tijdslot : 14.00 u., 14.30 u., 15.00 u., 15.30 u., 16.00 u. of 16.30 u. Het aantal plaatsen per slot is beperkt tot 20 personen.
Deelname: 5 euro (HAGOK-lid); niet-lid : 10 euro*, ter plaatse af te rekenen. Kinderen -16j = gratis.
In de kerk voorzien we een boekenstand met onder meer het recente HAGOK-boek: 'Welluidend Erfgoed. Het klokkenpatrimonium van het land aan Demer en Dijle.'

Meer info
Waar?
Sint-Remigiuskerk

Markt 1
3150 Haacht
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 10,00

HAGOK-leden 5,00

Kinderen - 16j 0,00

Extra info
Archeologiedagen2022
ook voor kinderen
Archeologiedagen
vlieg
Kerktoren Haacht dorp