Archeologiedagen: Lezing Brigitte Meijns

Je kan er nauwelijks omheen kijken als je vandaag in Torhout wandelt. Sinds september 2021 is er heel wat archeologische activiteit in de stad en werden prachtige ontdekkingen gedaan!
Benieuwd naar het grote belang van Torhout in de vroege middeleeuwen? Kom op zaterdagavond naar de lezing van historica Brigitte Meijns over het belang van Torhout in de vroege middeleeuwen.

Brigitte is hoogleraar aan de KU Leuven binnen de onderzoeksgroep Middeleeuwen (opleiding geschiedenis). Recent gaat haar aandacht uit naar de geschiedenis van de tiende- en elfde-eeuwse bisschoppen en naar de rol die zij speelden in de hervorming van religieuze gemeenschappen. Momenteel leidt zij een onderzoeksproject naar de betekenis van kerkbijeenkomsten in de 'lange tiende eeuw' in het West-Frankische rijk, alsook, samen met prof. Gert Partoens (KU Leuven), een FWO-project over het ontstaan van de kanonikale hervormingsbeweging aan de hand van normatieve teksten in weinig gekende manuscripten (9de-11de eeuw). Daarnaast vormen ook de elfde-eeuwse Kerkhervorming en de daaruit voortvloeiende conflicten tussen het pausdom, het episcopaat, lokale religieuze gemeenschappen en seculiere machthebbers voorwerp van haar onderzoek.

Vergeet je plekje niet te reserveren via info@raakvlak.be!

Deuren gaan open om 19u45.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Heemkring Torhout.

Meer info
Waar?
Grote Kapel Ten Walle

Bruggestraat 12
8820 Torhout
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
ook voor jongeren
Archeologiedagen
Archeologiedagen2022
De archeologen van RAAP ontdekten middeleeuwse straten
Reservatie
Organisator