Archeologiedagen: Rondleiding ‘Merovingen in Koksijde’

In het Abdijmuseum kan je momenteel de themaopstelling ‘Merovingen in Koksijde – de vondst bij het politiekantoor’ bezoeken. Na een toevalsvondst op de werf van het nieuwe politiekantoor in Koksijde vonden archeologen 53 skeletten, samen met heel wat objecten én de restanten van gebouwen! Daarna volgde een uiterst boeiend wetenschappelijk onderzoek.

Deze rondleiding wordt gebracht door gemeentearcheoloog en wetenschappelijk medewerker van het Abdijmuseum Alexander Lehouck. Na de opgravingen door Agentschap Onroerend Erfgoed was hij rechtstreeks betrokken bij de verschillende onderzoeken met onder andere Histories vzw, KU Leuven, VUB, Agentschap Onroerend Erfgoed, Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) en Tartu University (Estland).

Hoe belangrijk is de vondst van een Merovingisch grafveld met nederzetting in Koksijde? Is er een link tussen die vondst enerzijds en de middeleeuwse Duinenabdij die vlakbij ontstond? Wat zijn de meest opvallende onderzoeksresultaten die nadien uit de bus kwamen? Alexander zet je met beide voeten terug in de tijd en vertelt welk onderzoek er allemaal gebeurde. Hij doet dit aan de hand van LEGO® maquettes die in de opstelling te zien zijn!

Praktisch:
• Zondag 22 mei om 10.30 uur
• 7 euro
• Duur: ongeveer 1,5 uur.
• Beperkte plaatsen (20)
• Doelpubliek: volwassenen
• Reserveer online via www.tenduinen.be
• Locatie: Abdijmuseum Ten Duinen

Meer info
Waar?
Abdijmuseum Ten Duinen

A. Verbouwelaan 15
8670 Koksijde
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 7,00

Extra info
Archeologiedagen2022
ook voor jongeren
Archeologiedagen
Rondleiding 'Merovingen in Koksijde'
Reservatie
Organisator
Abdijmuseum Ten Duinen
058 53 39 50