Over vliegen, vallen en... opgraven. Luchtvaartarcheologie in Vlaanderen.

Een tijdelijke expo die je vast en zeker in de wolken brengt! Bodemvondsten, documenten en verhalen uit Oost-Vlaanderen plaatsen de Belgische luchtvaartgeschiedenis tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen in de wereld. Het relaas van een razend snelle evolutie, met de eerste experimenten met gasballons, de postvluchten, de aanleg van vliegvelden in de Eerste Wereldoorlog en het ontstaan van de burgerluchtvaart. Een veelzijdig verhaal met hoogte- en dieptepunten dat uitmondt in de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, die boven Oost-Vlaanderen fel bevochten werd. Heel wat nooit eerder getoonde luchtvaartrelicten zorgen voor enkele spectaculaire blikvangers.
Het resultaat is een wervelend stuk geschiedenis dat we belichten vanuit meerdere, boeiende invalshoeken zoals die van zijn vrouwelijke pioniers.

Kinderen bieden we een aangepaste rondleiding aan! Wat heb je nodig om een luchtballon de lucht in te sturen? Welke vorm heeft jouw papieren vliegtuig opdat het zo lang mogelijk in de lucht blijft?
Zingend verkennen we een wereld boordevol avontuur. Meeslepende verhalen en verrassende anekdotes geven immers een inkijk in de leefwereld van de jongens en meisjes die op gevaar van eigen leven hogere sferen verkenden. Nadien is er tijd voor de LEGO® en MECCANO® bouwdozen.

Meer info
Waar?
Archeocentrum Velzeke

Doolbosweg 2
9620 Velzeke-Ruddershove (Zottegem)
België

Wanneer?
-
Openingsuren

dinsdag 09:00 17:00

woensdag 09:00 17:00

donderdag 09:00 17:00

vrijdag 09:00 17:00

zaterdag 13:00 17:00

zondag 13:00 17:00

Prijs

Basistarief 7,00

Senioren (>65) en groepsleden 5,00

Gezinstarief 10,00

Kortingstarief 3,50

Sociaal tarief 1,40

Kinderen (<18), leerkrachten, combiticket, pers, personen met een handicap en een begeleider, ICOM en personeel en vrijwilligers Provincie Oost-Vlaanderen 0,00

Extra info
luchtvaart
Archeologie
Piloten
vliegtuigcrashes
wereldoorlogen
pioniers
Oost-Vlaanderen
POV
B_out
vlieg
Over vliegen, vallen... en opgraven
Organisator