ARCHEOLOGIE-FESTIVAL samen met de twee bekendste juniorarcheologen: Emma en Otis

Op zondag 26 mei 2024 organiseert de afdeling Erfgoed van de provincie Limburg en Herkenrode een heus Archeologie-Festival! Kom met je familie GRATIS genieten en ontdek - samen met de bekende juniorarcheologen Emma en Otis - de vele facetten die archeologie te bieden heeft:

  • Leef je helemaal uit in de leuke knutselopdrachten en een spannende Emma en Otis-zoektocht waarbij elke junior archeoloog op het einde een diploma én een mooie beloning krijgt!
  • Ga samen met schrijfster en illustratrice Liesbet Slegers aan de slag in de tekenworkshops of laat uw boek 'Emma en Otis vinden een muntje' signeren!
  • Neem doorlopend van 13.00 tot 17.00 u. deel aan actieve workshops zoals een Prehistorische kralenketting of mantelspeld maken of liever een kaars met echte bijenwas? 
  • Via een re-enactment spektakel van 13.00 tot 17.00 u. laten we de middeleeuwen herleven en kan je o.a. een initiatie zwaardvechten volgen. Leer je katapult schieten, speerwerpen en paaltje klop spelen. Maar eveneens alles over middeleeuwse wapens en zoveel meer!
  • ook 'Toveren' met kruiden staat van 13.00 tot 17.00 u. op het programma. Het Kruidenkenniscentrum geeft lezingen en actieve workshops over het historisch gebruik van kruiden zowel in de keuken als bijvoorbeeld voor wondverzorging.
  • Op de zolder van de abdijmolen kan je doorlopend de mini-tentoonstelling bezoeken die de traditionele manieren van kruidenverwerking tonen. Daarbij vertelt de Kruidenmin meer over de veelvuldige toepassingen van wilde kruiden en hoe ze in de gebouwen van de abdij werden verwerkt.
  • Daarnaast is er om 14 u. ook een lezing van archeoloog Maarten Smeets die de resultaten van de archeologische opgravingen in Herkenrode van de wetenschappelijke plank tilt.
  • Ook ABO licht van 13.00 tot 17.00 u. het archeologisch onderzoek in Herkenrode van de 21ste eeuw toe: ontdek hoe de meest innovatieve technieken zoals grondradar ingezet worden op archeologische sites en ga zelf aan de slag met deze grondradar
  • Of ontdek de sporen in het landschap met de drone
  • ...

Meer info
Waar?
Abdijsite Herkenrode

Herkenrodeabdij 4
3511 Kuringen (Hasselt)
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologiedagen
provincie Limburg
PCCE
Monumentenwacht Limburg
Emma en Otis vinden een muntje
Emma en Otis zoeken verder
Liesbet Slegers
Juniorarcheologen
Voorstelling Zoek
Wenkbrauwerij
Archeologie
visitlimburg
vlieg
Archeologiedagen
Organisator
Provincie Limburg - Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed
0485 52 71 49