Organiseren

Nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes en tips meteen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Image
Archeologiedagen

Promotiemateriaal

Jouw activiteit in de kijker zetten? Bestel vóór 10/5/2024 jouw promotiemateriaal of download het logo, advertenties, sjablonen, etc.

8 tips om een originele activiteit te organiseren

1. Begin met een brainstorm.
Organiseer een brainstormsessie met een aantal mensen. Gebruik post-its, maak een mindmap, schrijf alle ideeën op zodat je er later kan op terugkomen.

2. Archeologie is overal
Zoek het letterlijk niet te ver. Mensen zijn vooral ge nteresseerd in hun eigen, lokale geschiedenis.

3. Word archeoloog
Laat de bezoeker in de huid van een archeoloog kruipen. Met al zijn zintuigen: laat hem voelen, proeven, ruiken, uitproberen, …

4. Pimp je activiteit
Een wandeling of tentoonstelling over de archeologische geschiedenis van je dorp of stad? Leuk, maar het wordt nog leuker als je net dat ietsje extra doet.

5. Maak een archeologische getint hapje
Laat een gids de bezoekers mee op sleeptouw nemen.

6. Budget
Jouw activiteit hoeft niet duur te zijn. Met een klein budget, kan je al veelverwezenlijken.

7. Doelgroep
Bepaal op voorhand de doelgroep van je activiteit. Wil je iets organiseren voor kinderen, mik dan op vrijdag 14 juni en werk eventueel samen met een school of een klas.

8. Samen sta je sterker!
Waarom niet samenwerken met een archeologisch bedrijf, een museum, depot of heemkundige kring? Samen kan je meer aan, bereik je een breder publiek en zet je jouw werk in de kijker bij andere organisaties.

Partners om mee samen te werken:
  • VONA: een overzicht van alle archeologische bedrijven in Vlaanderen
  • Onroerend Erfgoed Depots: een overzicht van alle erkende archeologische depots in Vlaanderen
  • Erkende IOED’s: een overzicht van alle erkende IOED’s (Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddiensten) in Vlaanderen
  • ICOM Musea: een overzicht van de musea in Vlaanderen en Brussel die aangesloten zijn bij ICOM (International Council of Museums)
  • Erfgoedkaart: kaart met alle erfgoedorganisaties in Vlaanderen en Brussel

Mail naar info@archeologiedagen.be en we helpen je graag verder bij het vinden van een partner!

 

Hou jij rekening met het portretrecht?

Wij hebben niks liever dan dat er veel foto’s en/of filmpjes gemaakt worden tijdens de activiteiten. Maar hoe zit het dan met het portretrecht?

Je dient toestemming te vragen wanneer de mensen helder in beeld gebracht worden. Gaat het eerder om sfeerbeelden waarbij personen toevallig aanwezig zijn, of niet zo duidelijk in beeld gebracht worden, dan volstaat het om vooraf mee te delen dat er beelden gemaakt zullen worden en waarom. Doe dit door bv. een documentje duidelijk zichtbaar bij het onthaal van je activiteit aan te brengen.

Download onze voorbeelddocumenten

Doe je een activiteit voor scholen? Maak hiervoor op voorhand goede afspraken met de leerkrachten! Zij weten namelijk welke leerlingen wel/niet inbeeld mogen komen.

Wij gaan ervan uit dat dit voor alle beelden die wij van jou toegestuurd krijgen in orde is, en dat wij deze verder mogen gebruiken voor publiciteitsdoeleinden.

Image
Archeologiedagen
Image
Archeologiedagen