Hoe schrijf ik mijn activiteit in via de UiTdatabank?

Stap 1

Surf naar www.uitdatabank.be en maak een nieuw account aan of log in met jouw account. 

Stap 2

Klik op een 'evenement' toevoegen. Kies de categorie die het best bij jouw activiteit past. Geef daarna de datum met een begin- en einduur in. Vul bij de locatie enkel de plaatsnaam in (dus niet deelgemeente én hoofdgemeente).
Online activiteit: Voer in het locatieveld de naam van je organisatie in. Een online aanbod heeft geen locatie, maar het is een verplicht veld in de UiT-databank. 
Organiseer je meerdere activiteiten?  Maak dan voor elke activiteit een apart evenement aan en maak daarnaast één groot evenement aan. In het groot evenement kan je dan verwijzen naar de kleinere aparte activiteiten. 

Stap 3

Geef de naam van je activiteit in. Vermeld erbij dat het om de Archeologiedagen gaat. Dit doe je door eerst Archeologiedagen: te schrijven gevolgd door de naam van je evenement, bijvoorbeeld "Archeologiedagen: ontdek de rijke geschiedenis van Mechelen".
Online activiteit: Gebruik de titel:  Archeologiedagen thuis:  gevolgd door de naam van je evenement, bijvoorbeeld "Archeologiedagen thuis: maak een Romeinse puzzel". 

Stap 4

Laat je activiteit extra opvallen. Schrijf een wervend tekstje bij de beschrijving van je activiteit en voeg een afbeelding toe. Als tweede foto kan je het campagnebeeld van de Archeologiedagen toevoegen. Vul ook de doelgroep, je organisatie en de prijs van je activiteit in. 
 

We raden organisatoren van fysieke activiteiten aan om met inschrijvingen te werken. Dit kan je aangeven bij 'contact en reservatie'.
Online activiteit: zorg ervoor dat je het webadres van je activiteit toevoegt bij contact en reservatie. Kies in het eerste veld voor website. Zo worden bezoekers doorverwezen naar jouw activiteit. 

De Archeologiedagen wil het publiek op zo'n laagdrempelig mogelijke manier bereiken. Daarom raden we organisatoren aan om een gratis activiteit te organiseren. 

Tip - UiTmetVlieg symbool! Organiseer je een activiteit voor kinderen? Of is de activiteit zowel voor volwassen als kinderen interessant? Klik dan bij 'geschikt voor ' de juiste doelgroep aan. Daarna kan je de leeftijd nog specifiëren.  Activiteiten voor kinderen (tot 12 jaar) krijgen namelijk het vlieglogo. Of wanneer de activiteit voor alle leeftijden geschikt is, duid dan bv. 6 tot 99 jaar aan. Die activiteiten verschijnen op UiTmetVlieg.be en in andere agenda's voor kinderen.

Tip - UiTX symbool! Dit werkt op dezelfde manier als het UiTmetVlieg symbool, maar richt zich op de doelgroep van jongeren van 16 tot 26 jaar. De activiteiten verschijnen op UiTX.be en in andere agenda's voor jongeren.

Stap 5

Nadat je de activiteit gepubliceerd hebt, voeg je het label Archeologiedagen toe aan de tabel labels. Dit zorgt ervoor dat jouw activiteit ook op de website van de Archeologiedagen komt. 

Online activiteit: voeg ook het label online toe, zo kom je activiteit terecht op de website www.uitinhuis.be

www.uitdatabank.be