Archeologiedagen: het Oud Vliegveld doorgrond

Door de nakende oorlogsdreiging legde het Belgische leger in het najaar van 1939 een hele reeks nieuwe vliegvelden aan. In Waasmunster werd op de grens met de gemeente Belsele een zogenaamd “hulpvliegveld” met de codenaam nr. 37 aangelegd. Na een korte passage van het Belgische luchtwezen op het vliegveld tijdens de achttiendaagse veldtocht, belandde deze nagenoeg volledig operationeel in handen van de Duitse Wehrmacht. Onder de bezetter werd het vliegveld in de loop van de oorlog stelselmatig uitgebreid. Na de bevrijding werd het hulpvliegveld door de geallieerden gebruikt als een rustplaats voor stukgelopen of -geschoten militaire voertuigen en gecrashte vliegtuigen.

Laat een archeoloog je meenemen op een reis doorheen de tijd. Maak aan de hand van oude foto’s, historisch kaartmateriaal, talrijke vondsten en relicten in het landschap kennis met het verhaal van het Oud Vliegveld. Treed in de voetsporen van de Belgische en Duitse vliegeniers in de meidagen van 1940.

Inschrijven is verplicht (maximum 30 deelnemers per wandeling). Er worden drie begeleide wandelingen voorzien om 9u00, 11u00 en 14u00. Elke wandeling bedraagt 4,5 km en neemt ongeveer één uur in beslag.

'Het Oud Vliegveld doorgrond' is een initiatief van de Werkgroep 't Oud Vliegveld.

Meer info
Waar?
Oud Vliegveld

Oud Vliegveld 20
9250 Waasmunster
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Archeologiedagen
Archeologie
tweede wereldoorlog
vlieg
Het voormalige vliegveld "Belcele" te Waasmunster in najaar van 1944.
Organisator
Werkgroep 't Oud Vliegveld