Archeologiedagen in Vloethemveld

Raakvlak, de intergemeentelijke onroerende erfgoeddienst Brugge en Ommeland, beheert de archeologische vondsten uit Vloethemveld in het depot in Brugge. Op 25 mei kan je er tijdens de openingsuren van het onthaalgebouw enkele van bewonderen. Een archeoloog zal je samen met 2 metaaldetectoristen die in opdracht van Agentschap Natuur en Bos reeds vele jaren het gebied screenen, vol enthousiasme vertellen over deze verborgen schatten.

Enkele studenten van Vivès Hogeschool hebben samen met Raakvlak een spel ontwikkeld, waardoor ook kinderen helemaal worden ingewijd in het verhaal van archeologie en metaaldetectie in Vloethemveld. Hoe gaat dit in zijn werk? Wat is er wettelijk toegestaan? Wat doe je als je ergens iets vindt? Waarom moet je hiervoor een vergunning hebben? En wat zijn de gevaren?

Dit evenement is gratis.

In dit kader zijn er om 14u ook gidsbeurten voor gezinnen. Hiervoor moet je wel vooraf inschrijven via de website en is de prijs €5 pp.

Organisatie: Vloethemveld vzw ikv samenwerkingsverband tussen ANB, VLM, Gemeenten Jabbeke, Zedelgem, vzw Vloethemveld en HWCV

Meer info
Waar?
Kamphuis Vloethemveld

Vloethemveld 10A
8210 Zedelgem
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Gidsbeurt voor gezinnen 5,00

Extra info
Vloethemveld
Archeologiedagen
zedelgem
jabbeke
Archeologie
vlieg
Archeologiedagen in Vloethemveld
Reservatie
Organisator
Vloethemveld vzw