GROBBENDONK: Kruispunt van wegen en verhalen

ERFGOEDAPP
In Grobbendonk bewandelen natuur en geschiedenis hetzelfde pad. Het Mercuriuspad. Een pad door het rijke verhaal van onze gemeente. Daar waar ze onder andere twee muntschatjes gevonden hebben. En wat nog? Drie Romeinse tempels, een badhuis, een pottenbakkerswijk en ga zo maar door …

DAT EN NOG VEEL MEER, kan je lezen op de infopalen langs het Mercuriuspad. En niet alleen daar, het pad is nu ook te stappen en te beluisteren via de ERFGOEDAPP.

Mercurius, de werkgroep archeologie van Grobbendonkheeft ervoor gezorgd, dat in de Erfgoedapp audio’s verwerkt zijn in Nederlands, Frans, Engels en Duits. We zijn trots op onze geboortegrond en dat willen we graag aan zoveel mogelijk mensen vertellen. Beluister ze terwijl je gezellig tegen een boompje staat geleund ergens onderweg op het Mercuriuspad.

NIKS VOOR KINDEREN? Dat klopt niet, speel met de Erfgoedapp de Archeobingo, geschikt voor alle kinderen vanaf 4 tot 204 jaar.

VANAF 24 MEI 2024:
Je kan het Mercuriuspad onder begeleiding van de Erfgoedapp vanaf 24 mei bewandelen. We hopen dat de weergoden je goedgezind zijn, bij veel regen zijn stevige wandelschoenen een goeie hulp. De folder van de wandeling zit in een bakje aan een aantal infopalen, met een beetje uitleg en de uitgestippelde route. Infopaal 1 kan je vinden op het Astridplein in Grobbendonk, aan de bibliotheek.

Je kan de folder ook in een digitale versie aanvragen via: www.archeologiemercurius.be
Meer info: archeologiemercurius@gmail.com

Meer info
Waar?
Bibliotheek

Astridplein
2280 Grobbendonk
België

Wanneer?
-
Van > tot
>
Prijs

Basistarief 0,00

Extra info
Erfgoedapp
Mercuriuspad
infopalen
natuur en geschiedenis
audio
audio in Nederlands en Frans en Engels en Duits
Archeobingo
Archeologie
Archeologiedagen
vlieg
Archeohotspot_2023
Organisator
Mercurius, werkgroep archeologie Grobbendonk